Hidden & Artess

Painting of Sunndalsfjella

Hvis du var en av dem som trasket gjennom busker og kratt på jakt etter på små Pokémon karakterer med mobilen din, kommer du nok til å kjenne igjen det jeg nå skriver om.

HIDDEN er en plattform for deg som elsker historier, myter og kultur. Sammen med kreative mennesker gir HIDDEN deg mulighet til å oppleve dette via et digitalt virtuelt innhold. 

Abstrakt spiral logoAsbjørnsen og Moe samlet denne type folkehistorier i bøker som er viden kjent i dag. Og nå settes det i gang tidenes største innsamlingsaksjon for å bevare vår kulturarv på et moderne vis, og samtidig gjøre det tilgjengelig for alle. Historiene blir bevart i et gruveanlegg på Svalbard, sammen med kulturskatter fra hele verden.

De samarbeider med Telia om denne innsamlingsaksjonen, og du kan lese mer om dette prosjektet her:
Bevaring av folkehistorier

Det er mange som har blitt fortalt folkehistorier opp igjennom årene og istedenfor at disse dør ut med menneskene som fortalte dem, inviteres du nå til å sende inn ditt bidrag dersom du sitter på en god historie selv:

Hva betyr dette for Artess?

Artess går hånd i hanske med HIDDEN, ettersom verkene består av nasjonalromantikk, nordisk mytologi og moderne elementer.
Stedsbundne verk vil bli gjort tilgjengelig i HIDDEN, slik at du selv kan oppleve billedkunst på en smart måte. Der kan du f.eks. se malerier eller tegninger fra steder du kjenner igjen, men med elementer som fremhever de folkehistoriene som finnes der.

I tillegg vil det være moderne motiver som fornyer det vi tradisjonelt tenker om nasjonalromantisk billedkunst. Disse verkene vil etterhvert være tilgjengelig i gallerier, på auksjon og i et begrenset opplag på trykk. 

HIDDEN-applikasjonen gir deg mulighet til å utforske noen steder med augmented reality (AR).
AR betyr at digital informasjon legges over lyd og bilder fra omgivelsene, og du kan f.eks. se sjøormer som bukter seg i vann, troll som sloss, slaget på Stiklestad og mye mer. Dette er noe mange er kjent med fra mobilspill som Pokémon Go. 

Kartet i HIDDEN-appen viser historier og attraksjoner, men ofte må du komme helt frem før du tilgang på alt innholdet. Bruk det til å oppleve Norge på en helt ny måte. Kanskje det var spennende historier du ikke visste om i din egen kommune? 

Last ned Hidden-appen:

Button Iphone app storeButton google play

Andre artikler

vil du vite mer?

Ta kontakt for mer informasjon om hvordan du bygger en trygg digital kunsthverdag. 
Det koster ingenting å investere i gode vaner. 

Woman sitting in front of computer with information bubbles

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.