Hvordan markedsføre kunst? Tips og triks for suksess!

AI generated image of an abstract landscape

Er du en kreativ sjel som drømmer om å leve av kunsten din, men føler deg litt lost når det kommer til markedsføring? Pust med magen. Vi har samlet noen smarte tips og triks som vil hjelpe deg å skape buzz rundt kunsten din og vise den frem til verden på en måte som får oppmerksomhet (med litt SEO magi på toppen).

fem skritt i riktig retning

 • Definer merkevaren din

  Først må du definere merkevaren din som kunstner. Dette betyr å finne din unike stil og å lage en logo eller signatur som skiller deg ut. Bruk denne merkevaren i alle kanaler der du distribuerer kunstverkene dine.
  – Bruk SEO-nøkkelord som «kunstner», «kunstverk» og «kreativ» for å øke synligheten din på nettet og hjelpe folk å finne deg.

 • Knytt nettverk i lokale kunstnergrupper

  Støtte er gull verdt. Å bli med i lokale kunstnergrupper er en flott måte å møte andre kreative folk, finne ressurser og lære om kommende arrangementer. Dessuten er det alltid flott å ha folk som kan relatere seg til dine utfordringer og triumfer!
  – Bruk SEO-nøkkelord som «kunstnerfellesskap», «kunstgruppe» og «kunstarrangementer» for å finne grupper i ditt område.

 • Delta på kunstutstillinger og -arrangementer

  Kunstutstillinger og -arrangementer er en perfekt mulighet til å vise frem arbeidet ditt til et større publikum. Ikke glem å ta med visittkort eller brosjyrer som inneholder viktig informasjon om din merkevare og kontaktinformasjon.
  – Bruk SEO-nøkkelord som «kunstmesse», «kunstutstilling» og «kunstarrangement» for å finne utstillinger i ditt område.
 • Selg kunsten din på nettet

  Internett har gjort det enkelt å selge og markedsføre kunstverk. Å opprette din egen nettbutikk på nettsteder som Etsy, Society6 eller Saatchi Art, kan hjelpe deg med å nå ut til et globalt publikum.
  – Bruk SEO-nøkkelord som «kunstmarked», «kunst på nettet» og «kunst e-handel» for å optimalisere din online tilstedeværelse.

 • Samarbeid med gallerier og kuratorer

  Samarbeid med gallerier og kuratorer kan hjelpe deg med å få eksponering og troverdighet i kunstverdenen. Husk imidlertid at gallerier vanligvis tar en prosentandel av salget ditt som provisjon.
  Les mer om gallerier i min andre artikkel: Et hav av gallerier – Artess
  – Bruk SEO-nøkkelord som «kunstgalleri», «kunstkuratorer» og «kunstutstillinger» for å finne potensielle partnere og muligheter.

Med disse tipsene vil du være godt på vei til å markedsføre kunsten din som en proff. Husk at det tar tid og innsats å bygge din merkevare og få anerkjennelse, så vær tålmodig og fortsett å utvikle ferdighetene dine. Og viktigst av alt, ha det gøy med det!
Mitt siste SEO tips: Bruk SEO-nøkkelord som «kunstmarkedsføring», «kunstnerisk merkevarebygging» og «kunstpromotering» for å øke synligheten din på nettet og få kunsten din foran flere mennesker.

...men ikke gå til tiktok

Til din egen trygghet vil jeg ikke anbefale å bruke TikTok som markedsføringsplattform. Selv om den er populær og raskt kan nå ut til et stort publikum, ønsker jeg å minne deg på at sikkerhet er viktig. Som en fagperson innenfor teknologi og sikkerhet, ønsker jeg å gi deg råd som er til din beste interesse. La oss finne andre, tryggere måter å markedsføre kunsten din på, slik at du kan oppnå suksess uten å selge sjelen på veien.
Les mer om hvorfor du bør styre unna denne plattformen: 
TikTok-lederne: Tilgi dem, for de vet ikke bedre (ennå) – HansPetter.info

Andre artikler

vil du vite mer?

Ta kontakt for mer informasjon om hvordan du bygger en trygg digital kunsthverdag. 
Det koster ingenting å investere i gode vaner. 

Woman sitting in front of computer with information bubbles

2 kommentarer

 1. Denne artikkelen er viktigere enn hva mange forstår, det å kunne bli selvstendig næringsdrivende innen kunst er en egen kunst som jeg opplever mange har utfordring med. Her løfter du fram mange viktige deler som kan gi andre en viktig dytt for å lykkes! Bra jobbet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.