Lucid

Cliff with city and ocean with the title lucid - a game about dreams

Artess bringer deg oppdateringer på kunst og kultur, og nå har jeg spennende ting å fortelle: vi har flere kreative spillutviklere her til lands som f.eks. Ravn Studio som lager Kaptein Sabeltann spill for barn, og Funcom som står bak Drømmefall, Age of Conan og Secret World m.fl. Nå kommer det en ny aktør som består av de oppfinnsomme sjelene bak Hidden konseptet, og de har laget et spill som tar for seg en drømmende tilværelse i nord-norge.

lucid the game

Cartoon of man looking down a cliffside

"I en liten landsby i den nordligste delen av Norge, finnes det en mann ved navn Leif. Leif (50) er deprimert, ensom og kjedelig, og han er fullt klar over det. Det er vanskelig å endre det at du er deprimert, ensom og kjedelig. En vakker midsommernatt våkner Leif, og husker det han har drømt for første gang på mange år. Og han lurer på - kanskje for første gang - om drømmene hans er knyttet til hans virkelige liv."

Slik begynner Lucid the game. Leif lærer raskt at han kan påvirke sine drømmer, og finner dermed noe å leve for. Spillet har en enkel stil som er stemningsfull og fylt til randen av spennende detaljer.

Tematikken er viktig og dessverre fortsatt en smule tabubelagt i Norge. To av tre som begår selvmord er menn, og flere av dem er middelaldrende. Årsakene kan være mange, men ofte er det fordi menn har vanskeligere for å sette ord på vonde følelser og de oppsøker ikke hjelp når de trenger det. Personlig mener jeg vi må bli flinkere til å strekke ut en hånd til de vi tror kan ha det vanskelig, og begynne å snakke om at det er greit å ikke være superhelt til enhver tid. Det er tross alt demaskulerende og føle at man ikke klarer å leve opp til idéen om at menn skal være store og sterke.

Start video

Norsk Filminstitutt har sponset spillutviklerne med 1,4 millioner kroner i oppstartsmidler, og har de troen på utviklerne, har jeg det også. Skulle du være interessert i å følge utviklingen, kan du gjøre det her.

Vi venter i spenning på neste steg!

Andre artikler

vil du vite mer?

Ta kontakt for mer informasjon om hvordan du bygger en trygg digital kunsthverdag. 
Det koster ingenting å investere i gode vaner. 

Woman sitting in front of computer with information bubbles

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.